19:00

Nödinge SK Fotboll

Referat

Tappad ledning mot Nödinge

Match mot serietvåan Nödinge på ett soldränkt Gamlestadsvallen på en lite sliten matta efter flera dagars cupspel.
En rätt så fin 16 mannatrupp gjorde sig redo.

Första halvlek
Det är en tempostark start på matchen men det tar 5 min innan vi skapar vår första målchans.
Vi vinner bollen högt och Johan lirar Hoang som kommer igenom och lägger upp den i nättaket, 1-0!
Efter en kvart så vinner vi boll igen och Johan driver framåt och spelar Keyser som inte gör något misstag, utan lägger den i bortre, 2-0!
Nödinge är inte ofarliga men vi har ändå bra koll i första halvlek och hade faktiskt kunnat haft en ännu större ledning.
Fenan nickar in en boll men blir avblåst för offside, vilket kändes väldigt konstigt i stunden. Jansson har ett öppet läge men träffar inte mål.
Henke blir varnad för hands.
En mycket väl utförd första halvlek, där vi gör det vi sagt. Kanske vår bästa halvlek hittills i seriespelet.

Andra halvlek
Efter 4 min så tar sig Nödinge förbi på kanten och spelar in och det är rätt så dålig markering hos oss och Ilic gör 2-1!
Cardell i Nödinge blir varnad.
Tyvärr så sprider sig en osäkerhet hos oss efter målet.
Vi blir väldigt långa som lag och prioriterar fel saker. Det fina rullet från första halvan tappar vi också.
Vi håller dock ut till minut 66 då Ramadan kan stöta in bollen från vänsterkanten efter ett anfall som började på högerkanten, 2-2!
Jansson blir varnad och även Ramadan.
I minut 79 så tappar vi boll och blir kontrade på och bollen läggs in i mitten och vi spelar jättedåligt försvarsspel och det är enkelt för Ekvall att göra 2-3!
Han blir varnad ett par min senare.
Gamnackar hos oss och vi tror inte på det längre.
I minut 83 blir det ett riktigt skitmål där Hoang har otur när han skjuter en gubbe i magen och Sami kan lägga in den i öppet mål, 2-4!

Sammanfattning
En match där vi gör helt rätt från start men sen tyvärr tappar det i andra halvlek.
Lätt att vara efterklok men vi hade nog behövt korrigera en del.
Men vi gör också väldigt dåliga beslut i andra och löser inte vissa situationer och positioner på ett tillfredsställande sätt,
Utöver det så är vi ju också svaga mentalt när det går lite emot.
Det är lätt att man bara fokuserar på andra halvan med tanke på hur resultatet blev, men det var kul att se hur killarna tar sig an första halvlek, som vi utförde på ett nästan perfekt sätt.
Nödinge gör det bra, det var kanske det laget som har varit bäst av de vi mött hittills, men känslan är ju att vi borde ha klarat i alla fall en pinne.
Nu blir det intressant att se hur vi mentalt laddar om inför fortsättningen då vi jagar vidare efter vinster.

Matchens GaFFlar

Toffis: Har kvalité tekniskt och visar upp en anmärkningsvärd arbetskapacitet. Bidrar mycket både i bolllinnehav och försvarsspel den här matchen.

Felix: Snackar som vanligt föredömligt och är väldigt fin med bollen. Dessutom bra i närkampsspelet.

Hoang: När han sätter in den extra växeln så är det en fröjd för ögat och då är han på en egen nivå. Fint första mål.